Hvor mye koster en elsykkel?

Tja, hvor mye koster en bil? Eller et hus? 

Veldig mange vurderer å kjøpe elsykkel og forståelig nok er det vanskelig å finne rett modell i jungelen der ute. Det er velkjente merker som alle har hørt om, og det er mer ukjente merker som er mer usikkert for mange. I tillegg er det mange viktige ting du bør tenke på før du bestemmer deg. Vi har forsøkt å samle noen punkter som kanskje kan gjøre det lettere for deg i jakten på elsykkel: 

Til hvilket bruk

Hvor mye tenker du å bruke elsykkelen? Skal du bare bruke den til butikken et par ganger i uken? Eller skal du bruke den til og fra jobb? Kanskje hensikten er å trene/mosjonere mer? Uansett hva som er din tanke akkurat nå, så kan vi nesten love deg: Du kommer til å bruke den oftere enn du tror! De aller fleste som kjøper seg elsykkel, blir helt forelsket i den. Den brukes i stor grad som erstatning for bil eller kollektiv transport og derfor bør du definitivt vurdere nyttegraden av en elsykkel. 

Pris

Du kan få elsykler i alle prisklasser, alt fra noen tusenlapper, til flere titalls tusen kroner. Noen trives godt med en elsykkel til 10000,- mens andre ser at de kommer til å bruke elsykkelen sin MYE og legger derfor mer penger i det, for å få bedre komponenter og bedre kvalitet. For det ER forskjell på komponentene som elsykkelen er utstyrt med. Det er en grunn til at elsykkel til 69000,- er bedre utstyrt enn den til 10000,-. Det tåler mer! Det varer lenger! Og det gir deg en bedre komfort! La oss bare si det med en gang, vi hos It Moves velger kun kvalitet som våre kunder fortjener. Vi sier ikke at billige elsykler er dårlige, men vi vet at våre kunder setter pris på kvalitet og service. Derfor får du kun god kvalitet hos oss. 

Design/modell

Offroad, Tour, City, Urban, Hybrid? Valgene er mange, men det er ikke så vanskelig å finne ut av. Skal du sykle mye offroad modell enten fulldempet eller stiv ramme (hard). Skal du bare bruke den på gaten, som tursykkel, så passer nok en City eller Tour modell til deg. Kikk litt på rammen, demping, dekk og andre ting som passer deg best

Motor og batteri

Hvor langt går en elsykkel? Tja, sier vi. Alt avhenger av det samme som med elbil eller elsparkesykkel. Ting som terreng, førervekt, hvor mye motorassistanse du velger. De fleste elsykler har i dag 500Wh batteri eller større, som kan gi deg opptil 100km rekkevidde, kanskje mer også. Motor fra f.eks. Bosch eller Yamaha er solide motorer som du kan stole på. Motorstyrken skal være maks 250w i Norge, men det som kan variere er antall Nm produsentene har fått ut av motoren. Det bør være minst 50Nm for at du skal være fornøyd, med Nm på over 70 eller 80 er du sikret veldig god hjelp i motbakkene også. 

Smak og behag, og en liten ting til

Til slutt er det din egen smak som teller mye. Farge, utforming av design og ramme, kanskje du vil ha demper i setet som virkelig utgjør en stor forskjell. Det er mye som teller inn. Ta deg tid til å se deg rundt, aller helst i nærmiljøet eller ta kontakt med butikken. Tenk også på at du bør komme tilbake til butikken for å få utført service eller reparasjoner. Hos oss tilbyr vi deg en hyggelig prat god kjøpsveiledning i jakten på din elsykkel. 

Og så en liten ting til slutt: IKKE GLEM HJELM OG LÅS. Sett av penger til en trygg hjelm og solid lås og alarm. En god lås kan aldri bli for dyr. Lykke til med kjøpet og ta gjerne kontakt med oss for råd. 

Telefon: 92443183

E-post: post@itmoves.no